Over Fien

Fien pasteltekening

Fien in ’t kort

Ik ben Fien De Decker en woon in Beveren. Ik hou van Art, Illustrations & Design. In het bijzonder wanneer ik dit alles zelf mag creëren. Als kind waren mijn vingers al vergroeid met potloden. Intussen zijn daar ook penselen, pastelkrijt en een computermuis bij gekomen. Neem gerust een kijkje op deze website. Ik laat je graag kennismaken met mijn ARTistieke IDentiteit.

Naast het uitwerken van ARTistieke IDeeën hou ik ook van: gezellige familie- en vriendenonderonsjes, het begin van de lente, inspirerende literatuur of muziek, cartoons van Carré, vertoeven in de natuur, positieve mensen met een plezant hoekje af, zelfgemaakte frietjes van meme,…

Het maken van geboortekaartjes, logo’s, schilderijen, pasteltekeningen,… combineer ik met mijn job als architecte. In 2015 studeerde ik af aan de KU Leuven Faculteit Architectuur campus Sint-Lucas Gent. Daar leerde ik over architectuur als een combinatie van kunst, wetenschap en visie. Sinds 2019 ben ik gestart met het project www.uniekegeboortekaartjes.be.

Fien op papier

Niet alleen werk ik mijn eigen ideeën uit, graag help ik ook om die van anderen mee vorm te geven. Van elk(e) geboortekaartje, logo, uitnodiging, illustratie,… probeer ik een klein kunstwerkje te maken. Een doordachte compositie, juiste kleurkeuzes, een origineel ontwerp,… vind ik hierbij steeds belangrijk. Op deze manier streef ik er naar om bij elke opdracht een meerwaarde te bieden.

Fien op doek

Aan de hand van mijn werken tracht ik een eigen taal te ontwikkelen. Een taal om te verwoorden wat ik denk, wat ik voel, wat me bezighoudt. Een taal waarin elke zin, elke penseelstreek, een uiting is van een zoektocht. Niet louter naar een middel om mijn gedachten kenbaar te maken, maar ook één naar mezelf. Mijn inspiratie vind ik in herinneringen, gedichten van mijn broer, beklijvende momenten, verbeeldingen,… Acryl en doek helpen me om te denken. Te ordenen. Te zoeken. En (heel soms) te vinden.

Hebt u een vraag of wil u graag samenwerken? U kan me steeds contacteren via het contactformulier of via een privébericht op de facebookpagina uniekegeboortekaartjes.be.

© De werken van Fien De Decker zijn auteursrechtelijk beschermd. Voor elke vorm van gebruik of publicatie is een schriftelijke toestemming van Fien vereist. Moreel en artistiek eigendomsrecht van de werken is onderhevig aan de Belgische wet en wordt opgevolgd door SOFAM auteursvennootschap voor visuele kunstenaars.

Fien en Juul
Schuiven naar boven